RVS

Op maat gerealiseerde RVS producten bij J v/d Mortel

J v/d Mortel – las- en constructiewerken is, naast staal, ook veelvoudig specialist in het vervaardigen van RVS producten. Hiervoor hebben we onze eigen specialisten in huis die al vele jaren ervaring hebben in het bewerken en verwerken van Roestvast stalen producten. Daarnaast heeft J v/d Mortel een compleet ingerichte, speciale ruimte om deze producten in te vervaardigen zodat de kwaliteit gegarandeerd blijft.

Wat is Roestvaststaal (/Inox) ?
RVS staat voor Roestvast staal, en niet voor Roestvrij staal; RVS ‘roest’ namelijk wel degelijk, echter ‘roest’ het niet door. Roestvast staal is een verzamelnaam voor een groot aantal ijzerlegeringen met minimaal 10,5% chroom en een beperkt aantal procent aan koolstof. Uit RVS vervaardigde producten hoeven geen extra oppervlakte beschermingslaag te krijgen aangezien het materiaal al uit zichzelf corrosiebestendig is. Wel is het advies om een product van roestvast staal regelmatig te onderhouden en te reinigen om de eigenschappen van het metaal te blijven behouden. Tevens zorgt het ‘poetsen’ ervoor dat het zijn glans behoud en dat er geen vliegroest ontstaat.

Waarom is RVS/Inox corrosiebestendig?
Het is een interessante materie om te weten waarom roestvast staal(/INOX) de eigenschap heeft dat het corrosiebestendig is. De gelegeerde elementen in en ‘op’ het metaal vormen een doorzichtige, dunne laag aan het oppervlakte. Deze laag bestaat uit niet meer dan enkele atomen dik en zorgen voor een beschermlaag zodat onderliggend materiaal niet beschadigd en kan gaan ‘roesten’. Hierdoor heeft het RVS dus geen extra beschermende afwerking nodig. Tevens zorgen deze moleculen ervoor dat het RVS er zelfs na tientallen jaren nog chique uitziet.

Roestvast staal verwerken
J v/d Mortel is, zoals eerder gezegd, al sinds vele jaren specialist op het gebied van RVS. Onze vakbekwame mensen helpen u graag verder bij het vervaardigen van uw Roestvast stalen product. Of het een RVS plaat is die gezet of gekant moet worden, een Roestvast stalen steun die door middel van profielen gelast moet worden of zelfs een RVS hekwerk of poort; Niets is ons te gek en zien in ieder gewenst product een uitdaging.
Tevens maken wij enkel gebruik van kwalitatief hoog RVS van onze vertrouwde leveranciers. Dit zodat wij u de garantie kunnen geven dat u een goed stukje ‘staalwerk’ geleverd krijgt, net zoals we afgesproken hebben!

Contact

Heeft u een roestvast stalen product die u graag gemaakt wil hebben? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden die J v/d Mortel u kan bieden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij bespreken graag de mogelijkheden en denken uiteraard met u mee voor een voorspoedige samenwerking!


RVS projecten

Bekijk meer projecten

Ik wil passend advies

Meer informatie over RVS?
Wij bieden u graag passend advies!


  Voordelen RVS

  • Gekwalificeerd personeel
  • Hoogwaardig RVS
  • Persoonlijke behandeling
  • Nette en correcte afwerking
  • Probleemoplossend gericht